Ultimate Travelist – een boek met de 500 mooiste plaatsen ter wereld

Categorieën Lifestyle,Travel
Ultimate travelist lonely planet

Hallo allemaal,

Afgelopen kerst heb ik het boek ‘Ultimate travelist’ gekregen, een boek met de 500 mooiste plaatsen op de wereld. Toen ik het op mijn kerst verlanglijstje zette verwachtte ik een klein boekje met foto’s. Tot mijn verbazing was het een aardig groot boek met ontzettend mooie foto’s en plaatsen. Omdat ik hier zo door verrast was leek het mij leuk om het met jullie te delen. 

Ultimate travelist lonely planet

Het uiterlijk van het boek vind ik erg mooi. Het boek is wit met een mooi goud accent waarmee allemaal bekende plaatsen zijn afgebeeld, zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren. De rug van het boek is blauw, dit staat erg mooi bij het goud met wit. Ik vind het een boek waar je af en toe gewoon lekker in kan bladeren en je kan verbazen over de mooie plekken die er op aarde allemaal zijn. Natuurlijk ook een handig boek als je een bijzondere vakantie wil boeken maar nog niet weet waarheen. 

 

Great Barrier Reef - Ultimate Travelist

Allerlei mooie plekken staan in het boek, van IJsland tot Nieuw-Zeeland van ongeveer elk land is wel iets toegevoegd aan het boek. Ik verwachtte dat dit best een standaard boek zou zijn met plaatsen als, de Malediven, New York, Parijs, Sydney etc. De plaatsen die je altijd overal op internet voorbij ziet komen, dat had ik dus mooi even fout. In de top 10 stonden al minstens 8 plaatsen waar ik of nog nooit van had gehoord of nooit aan had gedacht. Het is dus een verassend boek, met bijzondere plaatsen.  De foto hierboven laat de Great Barrier Rif zien van Australië, wat is dat ontzettend gaaf! Ik ben om, dit wordt sowieso toegevoegd aan travel bucketlist. 

Lion Tanzania  - Ultimate Travelist

Had ik het al gehad over de mooie foto’s die erin staan, volgens mij wel maar ik zeg het gewoon nog een keer. Hierboven zie je een onwijs gave foto van een leeuw in het wild in Tanzania. Wat ik ook erg leuk vind is dat er bij elk nummer een stukje tekst is toegevoegd. Dit boek is trouwens in het Engels geschreven maar niet op een hoog niveau dus voor iedereen die bekend is met Engels is het goed te lezen. Zoals ik al zei zijn de foto’s mooi en van goede scherpe kwaliteit. Het papier is ook van goede kwaliteit, het zijn wat dikkere pagina’s. Dat is handig want anders krijg je een geval ‘ik-ben-enthousiast-en-wil-meer-zien’ reactie waardoor je zo een bladzijde scheurt wat super zonde is. 

Prinsengracht Canal - Ultimate Travelist 

Ons eigen kikkerlandje staat er ook in! O en mag ik even zeggen dat ik het IJSKOUD vind buiten, niet te doen meer. Maar Nederlands staat er dus ook in, 2x zelfs, namelijk met Kinderdijk en de Prinsengracht. De Prinsengracht staat hierboven op de foto, een hele mooie foto van Amsterdam met blauwe lucht en zon. Niet dat je Nederland zo vaak in deze weerstemming zal zien, Amsterdam blijft een mooie stad. Om nog een kleine sfeerimpressie te geven van het boek heb ik hieronder nog een aantal foto’s gezet. Ik wil natuurlijk niet het hele boek verklappen want dan is er niks meer aan, maar op deze manier heb je er meer een beeld bij. 

Ik heb in ieder geval al een paar plaatsen gebruikt uit het boek, zo staat mijn eerstvolgende citytrip in februari geplant. Nous allons à Paris! Klinkt mooi he dat Frans, helaas bak ik er zelf niet zo veel van maar dat maakt niet uit. Voor de zomervakantie heb ik gekeken naar Santorini maar omdat dat aan de wat duurdere kant is ga ik met een vriendin naar Zakynthos! Wie weet ga ik ook nog naar New York en Praag maar dat staat nog niet helemaal vast. Tips en hofspots over deze plaatsen zijn altijd welkom natuurlijk!

Collage Ultimate Travelist

Dit boek is te koop bij bol.com

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

1 gedachte op & ldquo;Ultimate Travelist – een boek met de 500 mooiste plaatsen ter wereld

  1. Wat goed dat je dat boek hebt gevraagd en gekregen Megan ,misschien ga ik het ook kopen. Lijkt me prachtig , goed verhaal heb je gemaakt.😝

Geef een reactie