Smorgasburg | Food market Brooklyn

Categorieën Food,Travel

Foodwalhalla gespot! Elke zondagochtend in Prospect Park van 11 tot 18 uur vind deze foodmarket, Smorgasburg, plaats. Er zijn meer dan 100 kraampjes met allemaal verschillende dingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het.truffle fries

 

lobster roll

Zondag was voor ons de laatste echte dag dat we in New York zouden zijn, de negen dagen zaten er bijna allemaal al weer op. Hoe snel een stedentrip kan gaan kan je echt verbazen. Dus we besloten om deze ochtend door te brengen in dit park en lekker rond te struinen.

smorgasburg

spanish food smorgasburg

VERVOER

We zijn er met de metro naar toe gegaan, je kan lijn B of Q pakken en uitstappen bij Prospect Park. Daarna zijn we achter een andere groep aangelopen, waarvan we gokte dat ze hier ook naar toe zouden gaan. Een goede gok geweest, want na een wandeling door een deel van het park zagen we dat we goed zaten. Je loopt een kleine heuvel op en dan zie je het gelijk. In een ronde opstelling staan allerlei kraampjes met allemaal verschillende kleuren. 

american lemonade

wraps

Omdat er zo veel kraampjes zijn moet je eerst het hele rondje wel lopen om te zien wat ze allemaal  hebben. Het zou toch zonde zijn als je gelijk wat koopt en vervolgens bij het volgende kraampje denkt NEEE waarom heb ik niet even gewacht. Helaas wisten wij na een ronde nog steeds niet wat we wilden halen, er was zo veel! hotwings

truffle fries in the making

Na wat overleg kozen we voor een Lobster Roll (welgeteld tien dollar..), hotwings (maar dan echt heel hot), truffel friet en een grote watermeloen met daarin vers watermeloen sap. Lobster Roll was niet mijn ding, ja sorry mensen het is heel Amerikaans maar niks voor mij. Laten we zeggen dat ik wel benieuwd was naar de hotwings, ook al kan ik niet tegen pittig eten. Maar op het moment dat je ziet dat je vader zelfs zijn mond bijna verbrand, krabbelde ik terug. Truffel friet was natuurlijk wel wat voor mij! Ik houd van truffel, friet en parmezaanse kaas, beter kan niet! En een goede keus dat het was!

rolled ice cream board

rolled ice cream

Daarna kwamen we langs Joe’s Juice. Je kan kiezen uit een aantal fruit soorten waarvan ze het fruit zelf in de blender gooien en dan weer erin stoppen. Klinkt dat begrijpelijk? Volgens mij niet helemaal. Laten we het erop houden dat ik dus een watermeloen mee kreeg met daarin watermeloenjuice dat ze zelf gemaakt hadden. Wij deelden hem met ze allen, dat kan je gewoon aangeven, want dat krijg je er extra rietjes en lepels bij. Lepels zijn om na het opdrinken van het sap nog de overgebleven watermeloen op te eten. 

We kwamen ook nog langs het Rolled ijs, datzie je tegenwoordig veel op Facebook voorbij komen. Omdat we het en de dag ervoor in Chinatown al gegeten hadden en onze buiken nogal gevuld waren hielden we het voor gezien.

Smorgasburg vond ik een ontzettende aanrader. Als je even niet in de drukke stad wil lopen maar wel allemaal typische dingen wil zien qua eten en lekker rond wil struinen is dit perfect voor je zondag!

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

Geef een reactie