Summer breakfast idea – The Smoothiebowl

Categorieën Food

SUMMER!! Dit weer maakt mij zo ontzettend vrolijk niet normaal, ik lijk wel een klein kindje dat een ijsje krijgt. Maar genoeg daarover: let’s talk about breakfast!
Met temperaturen als we hebben deze week is een boterham met pindakaas niet echt hetgeen waar je op zit te wachten als je net wakker bent. Vanochtend maakte ik een heerlijke smoothiebowl! Benieuwd naar hoe ik hem heb gemaakt? 
Smoothie breakfast bowl

We hadden het dus over een boterham met pindakaas, maar om even eerlijk te zijn eet ik dat dus nooit als ontbijt. Ik ga ’s winters meestal of voor een boterham met hagelslag of havermoutpap. Want dan is het koud en heb ik absoluut geen zin om lang te doen over het maken van mijn ontbijt, ik blijf liever in bed liggen. Zomers daarentegen (als het mooi weer is) ga ik wel snel mijn bed uit en heb ik op de een of andere manier altijd heel veel zin om iets lekkers en leuks te maken als ontbijt. Vandaar de smoothiebowl, lekker zoet, makkelijk en ook nog eens super gezond!

Genoeg over wanneer ik wat voor ontbijt eet. De smoothiebowl dus, dit is niet zoals veel mensen denken een acaï bowl. Daar heb namelijk acaï poeder voor nodige en dat zit niet in deze bowl verwerkt. Maar hoe maak ik hem? Allereerst heb je natuurlijk wat ingrediënten en keukenmateriaal nodig. Wat je nodig hebt uit je keuken is: een blender en een schaaltje om het in te doen. 

Doosjevol fruit smoothie

SMOOTHIE INGREDIENTEN:

* Jus d’orange (water/kokosnootwater kan natuurlijk ook)
* 2 ijsklontjes
* 15 gram havermout
* Bevroren fruit: ik heb gekozen voor:
– blauwe bessen
– aardbeien
– frambozen 
– rode bessen
– kersen

                           Havermout kokos chiazaad        IMG_4486

DECORATIE INGREDIENTEN:

* Crunchy havermout/granola
* Chia zaadjes (theelepel)
* Kokossnippers
* Wat blauwe bessen

Ik heb deze soorten fruit gebruikt maar je kan natuurlijk zelf kiezen wat je lekker vond. Bevroren fruit is heel makkelijk te kopen bij de supermarkt. Ik koop bij de Albert Heijn altijd doosjevol fruit uit de diepvries. Ik heb hiervoor een beetje uit doosjevol blauwe bes, doosjevol zomerfruit en doosjevol framboos gebruikt. De hoeveelheden fruit die je gebruikt zijn natuurlijk persoonlijk, zelf heb ik van alles wat gebruikt. Merk je dat je smoothie niet heel veel is, dan doe je er wat fruit bij.  Het maken van de smoothiebowl is absoluut niet moeilijk, je doet gewoon alles in de blender en zet hem aan. Ik begin altijd met een klein beetje jus d’orange en voeg meer toe naarmate het blend. Zo kan je zelf de dikte van het mengsel bepalen. 

smoothie bowl texture

Om het af te maken heb ik gekozen voor kokossnippers omdat het ontzettend lekker smaakt en rijk is aan eiwit en mineralen. Chia zaadjes geven je energie en bevatten onder andere proteïne, antioxidanten, omega 3 en calcium. Granola zorgt ervoor dat er wat te kauwen is en het geeft wat extra vulling. En om het af te maken een paar blauwe bessen, superlekker!

smoothie bowl summer breakfast

PROBEER OOK EENS

Je kan natuurlijk ontzettend veel kanten op met een smoothiebowl. Je kan elk fruit gebruiken wat je lekker vind. Probeer eens wat verschillende fruit mixen uit, ik kies vaak uit: banaan, aardbei, blauwe bessen, frambozen, mango, kiwi. Je kan er natuurlijk ook een green smoothiebowl van maken. Dit doe je door bijvoorbeeld spinazie toe te voegen (ik zou dit persoonlijk met een zoet stuk fruit mixen zoals bijvoorbeeld banaan en ananas) of avocado.

FRUIT TIP

Fruit over wat je de rest van de week niet meer wil gebruiken of wat bijna bruin wordt? Stop het in een plastic zakje en stop het in de vriezer. Zo hoef je geen fruit weg te gooien en kan je het gebruiken voor in je smoothies. Fruit zoals: banaan, kiwi, mango (met een schil) wel eerst schillen anders! Een banaan met schil in je smoothie is namelijk niet echt een succes.

Heb jij wel eens de smoothiebowl geprobeerd en heb je nog lekkere fruit combinaties?
Laat het mij weten in de reacties 🙂

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

Geef een reactie