Skincare routine | onrustige huid

Categorieën Beauty,Lifestyle

 

Reden

Iedereen heeft wel eens last van een onrustige huid. Je hebt veel aan je hoofd of het is de gezelligste periode van de maand. Geen van beide? Dan is het wel een andere onverklaarbare reden waar je zelf niet achter schijnt te komen.
Ik had het zelf net na de verhuizing, de grootste stress was weg en ik had ook geen last van de maandelijkse periode. Dus ik snapte voor geen meter waar die rode plekjes en oneffenheden vandaan kwamen. Ik probeerde van alles maar het tegenovergestelde gebeurde. Ik smeerde een maskertje op maar als ik het eraf haalde werd mijn huid 2x zo droog en de vlekjes verdwenen ook niet…

En dan..

Omdat niks meer werkte in mijn ogen en ik allerlei merken had geprobeerd besloot ik iets anders te doen. Overstappen naar organische producten. Of het datgeen nou ook precies was of dat ik gewoon mijn routine om moest gooien, ik weet het niet. Maar het werkte!

Producten

Dan de grote vraag: welke producten hebben mij geholpen? Ik haal ’s avonds mijn make-up er altijd af met Miccelair water van Garnier of Nivea. Werkt prima maar ik wilde toch een extra toner die goed de laatste restjes verwijderd. 

Toner

Ik koos voor Dr. Organic Skin Clear Tea Tree Purifying Toner 5 in 1. Tea Tree en Salicylic Acid zijn beide heel goed voor het behandelen van oneffenheden en onzuiverheden. De 5 in 1 formule sprak mij ook aan; diepe reiniging, olie vermindering, poriën verkleinen etc. Ik gebruik de toner dus na het schoonmaken van mijn gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds. 

 

Reiniging

Nadat mijn zusje me hierop wees (THANK YOU) en ik het gegoogeld had besloot ik dit aan te schaffen. Mijn zusje heeft de oranje uitvoering (met Tea Tree) maar die vond ik iets te heftig voor mijn huid. Ten slotte gebruik ik ook al de toner met tea tree. Ik koos voor de lavendel uitvoering, lavendel is kalmerend en ik vind het een fijne geur voor het slapen. Deze gebruik ik dan ook alleen ’s avonds omdat het een redelijk heftige reiniging is. 

Dit product bestaat uit organische en fair trade producten. Bonus. Je kan het voor alles gebruiken er staan heel veel mogelijkheden op het flesje, heel grappig om te lezen. Maar ik gebruik het dus voor mijn gezicht. Er zitten pure essential oliën in verwerkt. Ook is dit flesje 2/3 keer meer geconcentreerd dan andere reinigingsproducten. Je hebt maar een klein beetje nodig wat je op je hand drupt (grootte van een mentos snoepje doe ik) en mengt het met warm water tot het gaat schuimen. Nu reinigen op de manier hoe je je gezicht altijd schoonmaakt. 

Verzorging

Aloe vera is verzorgend en hydraterend. Het verkoelt je huid (veel gebruikt ook als after sun) en zorgt voor een glad en zacht oppervlak van je huid. Ook schijnt het goed te helpen tegen acne en onzuiverheden. Omdat het nog wel eens gemixt wordt met ingrediënten die niet geweldig zijn voor je huid op lange termijn besloot ik voor een pure versie te gaan. Een organische gel die voor 99,9% uit Aloe vera bestaat. Love it. 

Dan nog een essentiele olie voor extra verzorging van de huid. Jojoba Olie.Je gaat er lekker van glimmen maar het doet wonderen voor je huid. Ik kan last hebben van een erg droge huid met schilfertjes en dit werkt perfect. Je kan het zowel voor je huid als voor je haar gebruiken. Jojoba olie heeft een verzachtende werking op je huid, reguleert talg gehalte, smeert goed uit en droogt snel in.

 Resultaten

Bij mezelf zag ik na een week resultaten, mijn huid was een stuk rustiger en had een goed vochtgehalte. Mijn huid straalt, heb af en toe wel nog een plekje maar over het algemeen is mijn huid weer hoe het was. Ik heb mijn producten gekocht bij Holland & Barret. 

xo megan

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

Geef een reactie