Recept: Mijn absoluut favoriete spaghetti carbonara

Categorieën Food

Hallo allemaal,

Spaghetti carbonara is absoluut een van mijn favoriete spaghetti’s en vandaag zal ik mijn recept met jullie delen. Niet té machtig maar wel vol van smaak én het is nog snel en makkelijk te maken ook! Spaghetti carbonara heb ik voor het eerst een keer gegeten in Puerto Banus in Spanje waarna ik het zo graag nog een keer wilde eten dat ik op zoek ging naar recepten. Inmiddels is mijn recept goed in de smaak gevallen, want thuis ben ik de enige die hem nog maar mag maken omdat die dan het lekkerste is. Al honger?

Spaghetti quote - spaghetti carbonara

WAAROM CARBONARA

De eerste keer dat ik de spaghetti carbonara at is denk ik wel al meer dan drie jaar geleden. We waren in Puerto Banus en wilde naar een restaurantje gaan. Hier stond alleen een mega lange rij waardoor we besloten bij de buren te gaan eten. Hier heb ik voor het eerst dus spaghetti carbonara gegeten en ik vond het heerlijk. Om een lang verhaal kort te maken vond ik de spaghetti carbonara’s die ik later at in restaurants altijd net niet lekker genoeg. Ik besloot zelf op zoek te gaan naar recepten en alles beetje te vergelijken. Ik kwam uit op dit recept. 

 

KEUKEN BENODIGDHEDEN

Pan om je spaghetti in te koken, koekenpan, keukenrol, weegschaal, vergiet, knoflookpers, kaasrasp en een kom. Ik ga trouwens uit van ongeveer 4/5 personen want met zoveel zijn wij thuis als ik dit gerecht maak. 

 

INGREDIENTEN

Magere spekreepjes (ongeveer 125-200 gram)
Slagroom (125 ml)
3 Eieren
2 Tenen knoflook
Spaghetti (500 gram)
Za­net­ti Gra­na pada­no stuk­je (200 gram)
Zout en peper 

 

AAN DE SLAG

Ik zal het uitleggen in de volgorde die ik zelf altijd hanteer, maar deze kun je natuurlijk helemaal zelf aanpassen.

1. Ik begin altijd met het uitbakken van de spekjes (je kunt zelf bepalen hoe veel je erin wilt doen maar ik vind het zelf erg lekker waardoor ik er altijd wat meer in doe dus 200 gram). Als de spekjes bijna klaar zijn knijp ik de knoflook fijn met de knoflookpers en bak ik dit nog even mee met de spekjes. Ik laat dit uitlekken op keukenrol (anders gaat er veel vet mee).

2.  Hierna vul ik de waterkoker helemaal met water en wacht totdat die klaar is. Als dit gebeurd is doe ik het gekookte water in de pan en zet ik het vuur aan. Zo duurt het minder lang voor al het water in de pan gekookt is. 

3. Als het water bezig is met helemaal opwarmen begin ik met het raspen van de kaas. Ik doe dit in een bakje op de weegschaal. Ik stop met raspen als er ongeveer 80 gram kaas in het bakje zit.

4. Inmiddels kookt het water en volg ik de instructies die op de spaghetti verpakking staat. Ik houd voor dit gerecht ‘al dente’ aan, doe de spaghetti in de pan, gooi er wat zout bij en zet het wekkertje. 

5. Terwijl de spaghetti aan het koken is (vergeet af en toe niet te roeren!), klop ik 2 hele eieren en nog 1 eierdooier door elkaar. Als dit een glad geheel is doe ik hier de slagroom bij, kijk zelf hoe veel room je toe wilt voegen. Vaak hebben wij een pakje van 250 ml in huis en dan voeg ik ongeveer de helft toe. 

6. Houdt tussendoor de spaghetti in de gaten! Zou zonde zijn als het aanbrandt.

7. Ik meng het slagroom-eimengsel met de kaas die ik geraspt heb en kruid dit met wat peper en zout. Als dit goed gemengd is (gewoon door elkaar roeren) voeg ik de uitgelekte knoflook en spekjes toe aan het mengsel. 

8. Bijnaaaa klaar; het is nu waarschijnlijk bijna tijd om de spaghetti af te gieten in het vergiet. Als de spaghetti goed is uitgelekt, doe het dan terug in de pan en voeg het kaas-spek-ei mengsel toe en roer het goed door. Doe nu even de deksel erop zodat het een beetje kan stollen. Ik doe vaak nu nog even met de pan beetje schudden (met de deksel erop natuurlijk). 

9. Ready to serve! Je kunt het eventueel nog wat peterselie op doen en het nog wat bijkruiden op tafel met peper. Als bijgerecht zet ik vaak een salade caprese op tafel (tomaat, mozzarella, basilicum, olijfolie, peper en zout).

Spaghetti carbonara recept
RESULTAAT

 

Gaan jullie hem thuis proberen of hebben jullie nog heerlijke recepten?

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

Geef een reactie