Must visits | New York City

Categorieën Travel
NYC view rockefeller

Ik ben inmiddels weer terug van 9 geweldige dagen in NYC. Ik kan er uren over door lullen. Dat zul je waarschijnlijk nog wel gaat merken in komende blog posts. In negen dagen hebben we zoveel gezien dat het moeilijk was om de leukste dingen eruit te pikken. Ik heb de 7 bijzonderste dingen gekozen die je niet zomaar in elke blog van iedereen voorbij ziet komen. Het zijn dus niet allemaal de standaard plekken die je altijd voorbij ziet komen. Al benieuwd?!
NYC view rockefeller

TOP OF THE ROCK

Allereerst natuurlijk Top of the Rock. Je ziet al op de foto hierboven waarom ik dit zeg. Het uitzicht is hier letterlijk waar adembenemend. De weg ernaartoe is al een beleving. Je loopt door een mini museum heen en gaat een lift in met allemaal lichtjes die zo ontzettend snel gaat dat je het niet eens echt lijkt. Eenmaal boven zie je het uitzicht gelijk al, bizar, je kan letterlijk heel New York zien. Absoluut een plek om te bezoeken dus!

top of the rock

CENTRAL PARK

Spreekt voor zich natuurlijk. Hoe veel films en series zich hier wel niet afspelen is niet echt te tellen. En wat is het mooi! Zo groot en zo bijzonder dat er zo’n groot park in het midden van de stad ligt. Een plattegrond is dan ook aan te raden want met 32 graden de  verkeerde kant op lopen valt niet aan te raden zal ik je vertellen. Het park heeft zo veel te bieden dat het lastig is om te besluiten wat je wil zien. Wij hebben gekozen om van het zuiden naar de grote plas te lopen en zo langs leuke plekken te lopen. Op veel plekken kom je muzikanten tegen of straat artiesten, iets dat echt heel leuk is om te zien. Zeker een plek waar je heen moet gaan dus!
street artists central park

central park

 SHAKE SHACK

Heaven on earth, Hallelujah! Mensen mensen wat is dit lekker. Mijn favoriet? De Chick’n Shack, de oude Macdonalds chicken sensation maar dan 10 keer beter. En de cheese fries, ook al zo lekker maar wel vullend dus vergis je er niet in! Wij hebben er twee keer gegeten, oeps. Beide keren in Madison Square park, de eerste locatie van shake shack. De drukte vond ik persoonlijk heel erg meevallen, beide keren gingen we aan de vroege kant op een zondag rond 1800 eten halen. De rij was maximaal een klein half uurtje en je eten is er zo. De Fifty Fifty als drinken is echt lekker, een keer niet van die koolzuurhoudende zooi. Maar gewoon half limonade half organische ijsthee.

Madison Square Park is ook een hele leuke locatie. Op het plein staan kleine tafeltjes en stoeltjes waar iedereen of shake shack eet of een andere maaltijd. In het gras liggen mensen te picknicken of lekker te relaxen. Een hele fijne sfeer in het drukke en hectische New York. En hoe leuk is het dat ze een burger hebben voor je hond, ik kwam niet meer bij haha.

shake shack menu

shake shack madison square park 

MOVIE WITH A VIEW

Er zijn een aantal activiteiten in New York die gratis worden aangeboden (NYCgo.com). Een van die dingen is Movie with a View, op bijna elke avond door de weeks in de zomer worden films gedraaid. Op verschillende plekken wel, zo heb je ze in Brooklyn Bridge Park maar ook in Hudson River Park. Bij de laatste waren wij. De film SING werd gedraaid, er waren dus vooral veel New Yorkse gezinnen aanwezig. Dit is iets dat je in de binnenstad minder ziet dus het is ontzettend leuk om mee te maken. Iedereen is super vriendelijk en zit op picknick kleden met dekens lekker wat te snaaien.

Er zijn als reclame voor merken ook gratis snoep en popcorn kraampjes waar kinderen wat lekkers kunnen halen. De film begint rond half 9, als de zon onder gaat en het dus schemerig wordt. Ik vond dit een van de leukste dingen omdat je echt op dat moment zo een andere sfeer meemaakt. Kinderen die meezingen met de film, lachen en meedansen, echt heel leuk om te zien.

hudson river park movie

BROADWAY THEATER

Het is een behoorlijke uitgave maar dan maak je ook wel wat mee hoor. Wij hadden nog geen idee op welke rij we zaten toen we boekten maar ze beloofden ons goede plaatsen. Die hadden we hoor, op rij twee… Zelfs de acteurs en actrices konden ons ook zien. Hoe ik dat weet? Mijn broertje werd tijdens een pikant liedje “cutie on the second row genoemd” en of hij even zijn naam en leeftijd wilde vertellen. Bij het horen van 14 jaar schrok de hoofdrolspeelster toch wel even met alle seksuele dansjes die ze net had performd.

Het theater is klein, niet zoals in Nederland met een lobby. Nee je loopt gelijk bam het theater in met de zitplaatsen en veel meer dan dat is er ook niet. Het maakte de voorstelling wel wat knusser dan dat je in een immens grote zaal zit. Kortom het was ontzettend leuk. Ook als je er niet wordt uitgepikt het is een bijzondere ervaring. Veel muziek en dans en ontzettend goede acteurs en actrices. 

Broadway theater chicago Broadway theater

SMORGASBURG

Elke zaterdag en zondag vindt deze food market plaats. Op zaterdag in Williamsburg en op zondag in Brooklyn. Je kan het bijna zo gek niet bedenken of ze hebben het er wel. Van sneeuw ijs tot een pasta donut, ze hebben het allemaal. Heerlijk om lekker over rond te struinen. Mooie foto’s maken, lekker relaxen en om je heen kijken wat er allemaal gebeurd. Totaal verschillende type mensen lopen er rond. Jonge stellen met kinderen maar ook oudere stellen die de hond aan het uitlaten waren in het park en wat te snaaien komen halen.

Ja, en dan nog kiezen wat je zelf wil eten. Dat is lastig kan ik je vertellen! Wij hebben uiteindelijk een aantal dingen gedeeld om te proeven. Truffel friet, watermeloen juice in een watermeloen, HOTwings en een lobster roll. Laten we zeggen dat die hot wings niet eens in de buurt van mijn mond zijn gekomen nadat ik zelfs bij mijn vader merkte dat zijn mond in de hens stond. Pittig eten is niet echt mijn ding. Lobster roll was niet helemaal mijn smaak maar de truffel friet was HEERLIJK.

SMORGASBURG BROOKLYNSMORGASBURG FOOD

9/11 MEMORIAL

Niet het ‘leukste’ wat er is maar wel ontzettend mooi en indrukwekkend. Je kan het je bijna niet voorstellen als je daar staat dat daar twee mega grote gebouwen hebben gestaan. Daarbij ook nog eens dat al die namen die zijn afgebeeld er allemaal niet meer zijn. De bloemetjes zoals op de foto, zijn voor de mensen die op die dag dat wij er waren jarig geweest zouden zijn. Dit gedeelte van het memoriam is trouwens gratis.

Wij zijn ook het museum in geweest, wat nog veel indrukwekkender was. Je ziet overgebleven resten van de twee towers maar ook een brandweerwagen die voor de helft niet meer eens op een brandweerwagen lijkt. Daarna zie je tijdlijnen van hoe het zich afspeelde die dag, sms’jes van mensen uit de vliegtuigen , video’s naar familieleden maar je hoort ook mensen die verslag doen van wat er gebeurde.

Als je hier heen wil gaan, ga niet in die lange rij staan als al die mensen doen maar er zijn kaartjes machines. Zoals wij geld uit de muur halen is er aan de achterkant van waar je naar binnen kan een automatisch loket. Of hoe je het ook wil noemen. Neem ook een vest of trui mee. Bij ons was het 33 graden buiten maar daarbinnen nog geen 20, ik had het op een gegeven moment echt ijskoud. 

9/11 memorial9 11 museum

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

Geef een reactie