Foodspot – Lunch bij Lilith Coffee Rotterdam

Categorieën Food,Lifestyle

Hallo allemaal,

Officieel wordt dit dus mijn eerste post van 2016, whoehoe. De berichten die hiervoor geplaatst zijn nog afkomstig van mijn vorige blog van twee jaar terug. Sorry not sorry. Maar goed hier zijn we dan weer, iets wat ik heel leuk vind. Deze week heb ik een weekje vakantie, dus ik ben heerlijk aan het bijkomen en dus deze blog aan het opstarten. Omdat ik al een tijdje mijn vriendinnetje niet gezien had besloten we om vandaag lekker te gaan lunchen in Rotterdam en we kwamen uit op dit leuke tentje: Lilith Coffee. 

Lilith Coffee Rotterdam locatie

Ik zag dit tentje voorbij komen op Instagram met ontzettend lekkere foto’s. Dit stuurde ik door en zo kwam het er dus op uit dat we hier zijn gaan lunchen. 

LOCATIE

Lilith Coffee is gevestigd in Rotterdam Centrum. Het zit in een zijstraat van de Oude Binnenweg; de Mauritsstraat. Zodra je deze straat inloopt zie je het gelijk zitten door het zwarte bord dat hangt. Je kunt er komen met de auto maar ook heel eenvoudig met het openbaar vervoer. Zelf ben ik met de metro gegaan en uitgestapt bij Eendrachtsplein. Eendrachtsplein ligt aan de Oude Binnenweg waardoor je dus gelijk de straat in kan lopen en het makkelijk kunt vinden. 

UITERLIJK

Bij aankomst zag het er erg gezellig uit. Het is een klein tentje met ongeveer 7 tafeltjes en een grote tafel in het midden. Aan de zijkant staat een grote bank waar mensen kunnen wachten met allemaal leuke cactussen erboven. Wij besloten aan het raam te gaan zitten en pakten het ‘kaartje’. De menukaart is namelijk een klein kaartje ter grootte van twee visite kaartjes die aan elkaar gemaakt als een soort boekje; ontzettend schattig!                                                                  

Lilith Coffee design  Lilith Coffee design  

 

 

KAART

Omdat het zo’n klein kaartje was, met aan de linkerkant eten en rechterkant drinken was de keuze voor het eten snel gemaakt. We besloten beiden te gaan voor een Latte en we zouden de Pancakes met blauwe bessen, de Acai Bowl en de French Toast delen zodat we van alle drie konden proeven. Het wachten duurde niet lang, al snel kwam de koffie en even later het eten. Het zag er inderdaad zo mooi uit als op de foto’s online.

We besloten te beginnen met de twee warme dingen: Amerikaanse pannenkoeken en wentelteefjes. En lekker dat het is! Je kon wel merken dat het diepvries fruit was dat bij de warme gerechten werd geserveerd maar dat maakte voor ons persoonlijk niet uit. Na deze twee heerlijke dingen te hebben gegeten was het tijd voor ons ‘toetje’: de Acai bowl. Het smaakte naar een smoothie met een klein beetje chocolade smaak, verder werd het aangevuld met kokosrasp, banaan, aardbei en verse crusli. Ook dit was een erg goede keus!
 
Latte bij Lilith Coffe RotterdamPancakes, acai bowl, french toast at Lilith Coffee Acai Bowl Lilith Coffee 

 

 

CONCLUSIE

Dit tentje wordt zeker weten aan mijn lijstje toegevoegd van ontbijt en lunchspots. Ik raad het dan ook zeker aan om hier eens lekker te gaan lunchen. Het eten is super lekker en je hoeft niet lang te wachten op je bestelling. Mijn favoriet tot nu toe is toch el de Pancakes met bosbessen, alhoewel ik de Acai bowl ook heel erg lekker vind maar die vult wat minder. Ik zou wel met een gezelschap gaan onder de 5. De meeste tafels zijn namelijk voor maximaal 4 personen waar je natuurlijk nog een extra stoel bij kunt zetten maar omdat het niet een groot restaurantje is, is dat niet optimaal. 

Hebben jullie hier wel eens gegeten of andere leuke plekjes om te eten?

 

Dit bericht is niet gesponsord 

 

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

2 gedachten op & ldquo;Foodspot – Lunch bij Lilith Coffee Rotterdam

  1. Ja Lilith staat ook bij ons op het lijstje favo hotspots. Al eens bij Picknick geweest voor ontbijt of lunch? Of Lof der Zoetheid in Noord?

Geef een reactie