What to pack for Bali? | Bali paklijst om niks te vergeten

Categorieën Travel

Inmiddels ben ik weer terug van Bali en wat was het geweldig! Van tevoren had ik een paklijst gemaakt en dat heeft ervoor gezorgd dat ik alles bij me had en niks was vergeten. In deze post zal ik mijn lijst met jullie delen.

printable packing list

 

Maandenlang keek ik uit naar deze vakantie, twee en een halve week naar Bali. Het is dan ook nog steeds gek dat ik weer thuis ben. Wat is het daar mooi, je bent even in een hele andere wereld. En zo een georganiseerde freek als ik kan zijn, was al maanden van tevoren aan het plannen. Wat wilde ik gaan zien, welke plaatsen, attracties enzovoort. Natuurlijk hoorde daar ook een paklijst bij. Want laten we eerlijk wezen, hoe irritant is het als je op vakantie bent en je erachter komt dat je iets nodig hebt maar niet hebt ingepakt. In Europa ga je dan makkelijker even naar een supermarkt of drogist dan in Zuid-Oost Azie. 

Oké de paklijst dus. Ik heb hem voor jullie nogmaals uitgetypt in deze post. Onderaan staat een link van het PDF bestand om hem uit te printen.

Kleding

♡ Casual jurkjes
♡ Avond jurk
♡ Tops
♡ Shorts
♡ Rokjes
♡ Blouse
♡ Pyjama
♡ Ondergoed
♡ BH’s
♡ Sokjes
♡ Bikini’s
♡ Strandjurkje

Schoenen

♡ Sneakers
♡ Slippers
♡ Sandaaltjes
♡ Uitgaanschoen

Accessories

♡ Bandana
♡ Riem
♡ Zonnebril
♡ Sierraden 
♡ Avond tasje
♡ Adapter 

Toiletartikelen

♡ Tandenborstel + tandpasta
♡ Shampoo + conditioner
♡ Deodorant
♡ Borstel + elastiekjes
♡ Zonnebrand + aftersun
♡ Scheermes
♡ Gezichtscreme
♡ Make-up
♡ Lenzen + vloeistof

Medisch

♡ Anticonceptie + paracetamol
♡ Reisziekte pillen
♡ Deet (muggen)
♡ Imodium (darmen)
♡ Handsanitizer 

Documenten

♡ Paspoort
♡ Vliegtickets
♡ Zorgverzekeringspas 
♡ Accommodate papieren
♡ Credit card + pinpas
♡ Internationaal rijbewijs
♡ Cash (Indonesische roepie)

Voor je handbagage heb je natuurlijk ook spullen nodig en ik moet zeggen dat ik blij was dat ik het allemaal bij me had. Want man o man wat is die vlucht met overstap lang. 

Handbagage 

♡ Dikke sokken
♡ Oplader kabel (telefoon etc)
♡ Slaapmasker + oordoppen
♡ Draadloze oplader
♡ Oortjes/koptelefoon
♡ Boek/puzzelboek
♡ Moisturizer 
♡ Schoonmaakdoekjes
♡ Handsanitizer
♡ FOOD FOOD FOOD
♡ Handcreme
♡ Hergebruikbare waterfles 
♡ Nekkussen
♡ Hoodie

Dikke sokken heb je nodig, het liefst zelf compressie sokken want die lange vlucht is niet erg goed voor je doorbloeding. Opladers spreken natuurlijk voor zich want je telefoon overleeft het niet zo lang, mijne althans niet. Wat ik zelf heel fijn vond om in slaap te vallen was om mijn lekkere hoodie aan te trekken. Capuchon op, oordopjes in, nekkussen om en slaapmasker op.

De vlucht is lang dus zorg ervoor dat je zelf gehydrateerd bent en je huid ook! Daarom neem ik een waterfles mee die de steward(essen) voor je zullen vullen. Zorg dat je dingen mee hebt om jezelf te vermaken, een boek, spelletjes en bijvoorbeeld tijdschriften. En zorg dat je lekkere snacks bij je hebt, het eten van het vliegtuig is niet altijd geweldig, zo heb je toch nog iets. Niets eten 10 uur lang kan ervoor zorgen dat je maag raar gaat voelen en je niet lekker wordt. 

Hier vind je dan de link naar de paklijst die je makkelijk kan uitprinten en aanvinken wat je hebt ingepakt. Klik hier.

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

Geef een reactie