Aspirine masker

Categorieën Beauty

Hallo allemaal,

Iedereen heeft wel eens last van onzuiverheden op het gezicht. Maar om nu elke keer voor veel geld naar de schoonheidsspecialist te gaan is ook een beetje overdreven.  Je kunt heel makkelijk je huid verzorgen met bijvoorbeeld het aspirine masker. 

Het aspirine masker is een goedkoop, heel simpel masker en het werkt ook nog eens! Wat wil je nog meer?

HOE EN WAAROM WERKT HET?

Aspirine bevat acetylsalicylzuur, een super lang woord waar ik de precieze definitie ook niet van weet. Maar ik weet wel dat het ontstekingen tegen gaat en ervoor zorgt dat de dode huidcellen losweken en er vervolgens af vallen. Dit zorgt ervoor dat puistjes en onderhuidse bultjes worden verminderd. Hierdoor ziet je huid er stralender en egaler uit!

BENODIGDHEDEN: 

Aspirine pilletjes, honing, schaaltje, een heel klein beetje water en een lepeltje. In Nederland is het aspirine doosje groen met wit en je kunt het heel eenvoudig gewoon bij de drogist halen.

LET’S DO IT:

Stap 1

Het is heel belangrijk dat je aspirine gebruikt en GEEN paracetamol! Dat is namelijk niet hetzelfde en kan dus hele andere gevolgen hebben voor je huid. Niet doen dus!

Stap 2

Als je de kleine pilletjes hebt is het makkelijkst om er 3 te gebruiken, als je de grote hebt 1,5 of 2 en doe deze in een schaaltje.

Stap 3

Doe hier een heel klein beetje water bij zodat ze oplossen, pas wel op dat je niet teveel doet. Begin met een half theelepeltje water en kijk dan na een paar minuten of er misschien nog wat meer bij moet.

Stap 4

Honing puur natuur

Doe er nu honing bij en roer de aspirine door de honing zodat het een glad geheel wordt. Kijk zelf hoeveel honing je erbij wilt doen maar houdt er rekening mee dat het over je hele gezicht moet.

Stap 5

Doe je haar vast! Het is namelijk erg irritant als er haar in je gezicht komt want door de honing blijft dat dan plakken.

Stap 6

Smeer nu het masker op je gezicht en laat het tussen 15-30 minuten zitten en spoel het dan met lauw water af en dep je gezicht droog met een handdoek zodat je je huid niet beschadigd.

Tadaaa, een schoon en fris huidje!

En hoe werkt het bij jullie?

Houd ontzettend van nieuwe plekken ontdekken. Krijg energie van spontane acties en optimisme. Verder een ontzettende kletskous die over dingen kan blijven lullen en daarom een eigen blog heeft.

Geef een reactie